Pages

Koliko je moćan Google Keyword Planner?

Kada ne znaš šta da radiš konsultuj se sa Google Keyword Planner-om. U prethodnom tekstu sam ovim alatom analizirao popularnot političkih lidera i popularnost političkih stranaka na internetu. Možda se ne može u procenat odrediti koliko je ko popularan globalno, ali se na osnovu dobijenih rezultata mogu doneti određeni zaključci. U ovom tekstu ću analizirati da li su stranke iskoristile svoju popularnost i prepoznatljivost prilikom odabira naziva predizbornih listi. 

"Борко Стефановић – Србија за све нас"
Ovo je lista zbog koje sam i došao na ideju da napišem ovaj tekst. Po meni, lista je primer loše izabranog naziva. Imajući u vidu rezultate Google Planner-a, ova lista u nazivu je morala da sadrži "Levica Srbije". Keyword "Levica Srbije" je dosta popularan i meni je neverovatno da je to ispušteno iz naziva liste.  

"АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ"
Planner je definitivno pokazao da je Aleksandar Vučić najpopularniji političar, a da je SNS kao stranka tek na 4. mestu. Zaključak je da je naziv liste sasvim u redu i da nije veliki gubitak što SNS nije u nazivu listi. Da se izbaci SNS iz naziva liste verovatno su odlučivali i drugi detalji.

"ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ – ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, ЗЗС)"
Jasno je što na listi nema nosioca liste. Upravo to pokazuje i Planner. DS je dosta popularniji u odnosu na svog lidera. Verujem da bi ova lista imala više glasova kada bi redosled bio drugačiji: Demokratska stranka, NOVA, DSHV, ZZS - ZA PRAVEDNU SRBIJU.

"ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“
Po rezultatima Planner-a, popularnost SPS-a i popularnost Ivice Dačića je približna, pa je ostalo da se naziv liste uredi da  bude pregledniji. Ovakav naziv je sasvim u redu.

"Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА"
Lista je formirana kao što je Google Keyword Planner pokazao. Popularniji je Šešelj od SRS-a.

"ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ - САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ"
Ovaj naziv liste je formiran potpuno u skladu sa rezultatima u Google Planner-u. Najpopularnije Dveri, pa zatim DSS, pa Sanda Rašković Ivić i na kraju Boško Obradović.

"ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ"
Keyword "Dosta je bilo" je približno popularan kao i "Saša Radulović", tako da su o nazivu liste odlučivali drugi detalji.

Koristeći Google Keyword Planner možete i sami analizirati ostale nazive i procenite koliko su neke fraze popularne. Da li je popularnija Jelena Karleuša ili Sandra Afrika? Podsećam, Planner prikazuje koliko puta se na Google pretraživaču pretražila neka fraza!

Link za Google Planer:

Nema komentara:

Objavi komentar